K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud
Accomodaties > Campings > Drautal

Drau-Camping Sachsenburg


Ringmauergasse 8
A-9751 Sachsenburg

Homepage: www.draucamping.at
E-mail: info@draucamping.at
Tel.: 0043-4769-3131
       0043-650-3103131


Van harte welkom op Drau-Camping Sachsenburg!
Gelegen aan de idyllische oever van de Drau ligt onze Drau-Camping met 80 staanplaatsen, alle hoogst modern uitgerust met stroom- en tv-satellietaansluitingen en een toegankelijke draadloze LAN-verbinding (tegen een gering tarief). Er is een kinderspeelplaats, een tennis- en voetbalveld op het terrein aanwezig. Voor onze gasten hebben wij een gezellige gemeenschapsruimte en tevens een afsluitbare fietsenstalling.Het zwemparadijs ligt op 10 minuten loopafstand van de camping. Het bad wordt door zonnecellen verwarmd en is midden in de natuur gelegen en daarom wordt het “Waldschwimmbad” genoemd. Er is een onderwatermassagebank en een badbekken voor kleine kinderen met een glijbaan. Bovendien is er een grote zonneweide, meerdere speelplaatsen (tafeltennis, bal- en kinderspeelplaats) Voor de inwendige mens is er een afhaalbuffet.

Onze sanitaire voorzieningen die door de ADAC met name worden vermeld beschikt ook over badkuip voor kleine kinderen en een babyruimte.

Er zijn ook wandelingen onder begeleiding van een gids.

 
 
Sachsenburg
Het historische stadje Markt Sachsenburg is gelegen aan een fietsroute langs de rivier de Drau (Drauradweg), Door haar centrale ligging midden in het berg- en merenlandschap van Oberkärnten is het de ideale plaats voor allerlei vrijetijdsactiviteiten. Markt Sachsenburg ligt op 552 meter boven N.A.P.. Een voormalige vesting, een ruime marktplaats en de architectonische kleinoden getuigen van een rijke geschiedenis.

Reeds in de Romeinse tijd was de kleine nederzetting aan de nauwe doorgang van het Draudal bij Sachsenburg, genaamd “Sachsenburger Klause” van strategisch belang. Aan de splitsing van Draudal en Mölldal is reeds in het begin van de dertiende eeuw sprake van een handels- en handwerkersnederzetting. In 1213 werd hier voor het eerst officieel in documenten melding van gemaakt.

In het begin van de dertiende eeuw bouwden men twee burchten op de Festungsberg. In de daarop volgende jaren en met name tijdens de Franse veldtochten kon Sachsenburg gebruik maken van haar strategische ligging aan de smalle doorgang bij de bocht van de rivier de Drau. Helaas in 1813 werden door de Franse bezetters beide burchten grotendeels verwoest. Vandaag de dag zijn er nog slechts resten van deze Burchten te zien.

De gotische kerk werd in 1510 voltooid en de bezienswaardige kruisweg op de Kalvarieberg in 1753.
Thans is Markt Sachsenburg een moderne gemeente die zich richt op ecologisch en milieubewust toerisme. Als vrijtijdverdrijf staat te uwer beschikking sport- en tennisvelden, een zwemparadijs en nog veel meer.

 
 
Fietsroutes
De centrale ligging te midden van een netwerk van fietsroutes maakt dat Sachsenburg het ideale beginpunt is voor fietsers die willen genieten van de natuur. Direct gelegen aan de fietsroute “Drauradweg R1” start hier een van de mooiste fietsroutes van Oostenrijk. Via deze fietsroute kunt u naar Villach of naar Lienz fietsen met zelfs aansluiting op de Alpe-Adria Radwegnetz. Of u gaat over verkeersarme zijwegen naar de Glocknerfietsroute de zgn.“Glocknerradweg R8”.

Of via “Maltatalradweg R9” het Maltadal in. En dan is er ook nog een fietsroute om de Millstättersee. Voor de getrainde mountainbikers zijn er de trails in het gebergte van Oberkärnten die het nodige van u zullen vergen.

Geniet van vriendelijke tot inspannende fietsroutes die Sachsenburg u te bieden heeft. Heerlijk uitrusten op het vriendelijke marktplein of genieten van de gastronomische lekkernijen van de lokale restaurants.
Terug naar de inhoud