K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Klopeiner See

Klopeiner See

De tropen van Karinthië liggen in Zuid-Karinthië. Het warmste zwemmeer van Oostenrijk (28 graden) ligt in een prachtig decor: groene bossen, de zuidelijke toppen van de Karawanken en het overvloedige cultuurlandschap. Sporters komen hier volledig aan hun trekken: bij het surfen, tennis of golfen.
Zwemwaterkwaliteit: zeer goed
Oppervlakte: 110,63 ha
Diepte: 48 meter
Watertemperatuur tot: 28ºC
Openbare stranden: 10
Hoogteligging: 446 meter
Mogelijkheden: vissen, botenverhuur, duiken
Tips:

Omliggende meren
In de nabije omgeving van de Klopeiner See ligt het warmste zwemmeer van Oostenrijk, de Kleinsee, met een watertemperatuur tot 29ºC. Ook is er de Kleinsee te vinden (een tip voor vissers) en de Turnersee, helemaal onbebouwd en een geliefde kampeerplaats. Een 18-holes golfbaan maakt het vakantieaanbod compleet.


Foto: Tourismusregion Klopeiner See - Südkärnten

De Obir-Höhle
Een bezoek aan de indrukwekkende Obir-druipsteengrotten openen de wereld van het onderaardse meer in "Drachenmaul". Een licht- en geluidshow maakt indruk op vele meters onder het aardoppervlak. Sprekende stenen en hoekige wegen maken de bezoekers ware grotonderzoekers.
Meer info: www.hoehlen.at

Drau-rondvaart Völkermarkter Stausee
Vanaf de aanlegplaats in de Klopeiner See gaat het via Burg Neudenstein naar Völkermarkt en weer terug. De variant van boot en boemeltrein is voor een langer uitstapje perfect: een vaart rond de Klopeiner See en de Kleinsee, langs de Wehrkirche tot aan de aanlegplaats.
Meer info: www.drauschifffahrt.at

Geneeskrachtig en mineraalwater in Bad Eisenkappel
Bad Eisenkappel behoort tot de belangrijkste kuuroorden van Karinthië. De Carinthia-Lithium-Quelle helpt tegen doorbloedingsstoornissen en tegen hoge bloeddruk. In "het dal van 1000 bronnen" bei Bad Eisenkappel komen wandelaars bij Oostenrijks eerste en enige mineraalwater-wandelroute met prachtige bronnen.Meer info: www.kurzentrum.at
Terug naar de inhoud