K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud
Outdoor > Fietsroutes

Karnische fietsroute R3

In het zuidwesten van Karinthië loopt parallel aan de Italiaanse grens de Karnische Radweg langs de rivier Gail. Langs de route vindt men romantische dorpjes en “geheime” gastronomische tips. Parallel aan de fietsroute loopt een spoorlijn, eventueel handig voor een terugreis wanneer uw benen niet meer willen.

De uitstekend gemarkeerde fietsroute gaat door kleine dorpjes, langs oude boerderijen en pensions, waar u zich kunt laten verwennen met inheemse specialiteiten en zelfgemaakte producten, zoals bijvoorbeeld bij “Marasch”, het oudste pension van Karinthië.

Let op: bij km. 67 eindigt het officiële fietspad. Men moet derhalve in Nötsch via de normale weg verder rijden tot aan Oberschütt waar het fietspad weer begint.

U kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen van de Karnische en Gailtaler Alpen. Langs de route zijn er veel bezienswaardigheden en doet u ideeën op voor uitstapjes, zoals bijvoorbeeld de Garnitzenklamm, het Heimatmuseum in Schloss Möderndorf of de badplaats Pressegger See met het amusementspark voor kinderen.
Deze fietsroute is uitermate geschikt voor gezinnen. In Hermagor stuit de Karnische fietsroute op de romantische Gitschtalroute.

Afstand

90 km

Moeilijkheidsgraad

trajecten voor het overgrote deel vlak, grotendeels over geasfalteerde wegen

Route

Kötschach-Mauthen – Dellach – Kirchbach – Tröpolach – Hermagor – Pressegger See – Latschach – Vorderberg – Nötsch – Oberschütt – Villach

Hoogteverschil

206 meter


Foto: Vi-Fa-Os Tourismus


Info en kaart: www.fahr-radwege.com

Terug naar de inhoud