K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud
Nationalpark Hohe Tauern

Het nationale park Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen. Rondom Oostenrijks hoogste berg, de Großglockner (3798 meter) bevindt zich een ware zee van trotse bergtoppen – waaronder 255 drieduizenders! Uit deze grote hoeveelheid hebben wij voor u de “Seven Summits”, zeven prachtige bergtochten geselecteerd.
Wat zijn eigenlijk de “Seven Summits”? Onder deze naam verstaat men oorspronkelijk de hoogste bergtoppen van de zeven continenten. Om een “Seven Summitter” te worden moet je ooit eens op al deze zeven bergtoppen geweest zijn – dus alleen weggelegd voor de professionele bergbeklimmer? Geen angst, want wij ontvoeren u van de bergen van de wereld in de wereld van de bergen van het Nationalpark Hohe Tauern – naar onze eigen “Seven Summits”! Onze bergprofessionals hebben voor u 7 bergen geselecteerd, die bewust niet tot de hoogste en moeilijkste van de Hohe Tauern behoren. Ze staan voor de iets andere toegang tot de wereld van de bergen: voor de verbazingwekkend grote verscheidenheid van het nationale park, voor belevenissen buiten de normale paden en voor prachtige, maar technisch niet al te moeilijke routes. En dat alles bij elkaar leidt tot een fascinerend Alpine-project, dat u van het begin af aan zal boeien: word ook een “Seven Summitter”! Het is zeer zeker de moeite waard!

Hoogste toppen  
Glockner berggroep  
   Großglockner 3798 meter
   Johannisberg 3453 meter
 Schober berggroep  
   Petzeck   3283 meter
   Roter Knopf 3281 meter
 Goldberg berggroep
   Hocharn    3254 meter
   Hoher Sonnblick   3105 meter
 Ankogel berggroep
   Hochalmspitze   3360 meter
   Ankogel     3252 meter

Onderweg op de vlakte: in het dal van de Möll, comfortabele vlakke stukken; te midden van de hoogalpine zone, hoogvlaktes met mooie meren.

De “Seven Summits”: Straßkopf (2041 meter), eenvoudig – Mohar (2604 meter), eenvoudig – Zagutnigspitze (2731 meter), eenvoudig – Säutleck (3086 meter), gemiddeld – Keeskopf (3081 meter) gemiddeld – Spielmann (3027 meter), gemiddeld – Mittleres Schwarzhorn (2932 meter), pretentieus.

Onderweg in het hooggebergte: de Hohe Tauern met alleen al in Karinthië meer dan 100 drie- tot vierduizend meter hoge bergen; de Großglockner is verplicht, evenals een wandeling langs de Gamsgrubenweg.Foto: www.hohetauern.at


Großglockner (3798 meter)
Op de top van de hoogste berg van Oostenrijk staan is de droom van iedere bergbeklimmer. De mooiste route gaat in de sporen van de alpinisten die de berg als eerste beklommen via het stille Leitertal naar de van historisch belang zijnde Salmhütte (2644 meter), die als uitstekend basiskamp dient. Hier begint het hoogalpine traject van de tocht, via steile rots- en gletsjerspleten, langs de hoogste schuilhut van Oostenrijk, de "Erzherzog Johann Hütte" (3454 meter), tot ten slotte via een scherpe bergkam de hoogste top wordt bereikt. Een avontuur voor het leven, dat in ieder geval het beste door onze staatsgediplomeerde berggidsen begeleid wordt! Onze tip: de "Goldene Glocknerbesteigung" met een zeer speciale service - te boeken onder www.tauerngold.net.

Wandeltijd: 2-daagse tocht
Moeilijkheidsgraad: moeilijk, berggids dringend aangeraden!
Tussenstop: Salmhütte, Erzherzog Johann Hütte, Glocknerhaus


Foto: www.hohetauern.at


Seven Summits
Zeven geselecteerde, prachtige bergtochten in het nationale park Hohe Tauern, die een fascinerende expeditie dwars door het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen zijn en waarvan aan het einde een originele beloning te wachten staat. Dit is geen uitdaging voor de alpinist maar voor de eerzuchtige bergwandelaar. De tochten zijn makkelijk (Straßkopf, Mohar, Zagutnigspitze) tot middelzwaar (Säuleck, Keeskopf, Spielmann, Mittleres Schwarzhorn), waarbij Säleck en de Mittleren Schwarzhorn een overnachting in de betreffende schuilhut aangeraden wordt. Voor iedereen die een "Seven Summitter" wil worden en zich helemaal op een bergbelevenis wil concentreren, raden wij de "Seven Summits-arrangementen" aan - te boeken onder www.tauenalpin.at.

Wandeltijd: van 4 uur (Straßkopf) tot een tocht van 1,5 dag (Säuleck, Mittleres Schwarzhorn)
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot middelzwaar
Tussenstop: zie informatiefolder "Seven Summits"


Foto: www.hohetauern.at


Wangenitzsee
Bergjuwelen. In de nationale-park-regio Hohe Tauern zijn er daarvan meer dan 120: kristalheldere bergmeren, magische plaatsen van stilte en kracht, waarvan de oevers met recht tot de mooiste rustplaatsen van het nationale park behoren. De mooiste van de vele bergmeren zijn de Wangenitzsee, het grootste bergmeer van Karinthië, en de aangrenzende Kreuzsee (heeft haar naam te danke aan het verloop van haar oevers). Het wandeltraject door het wildromantische Wangenitztal is vol afwisseling, omhoog naar 2500 meter, waar het panorama op dit heerlijke merenplateau adembenemend is. Onze tip: de "Bergmerenarrangementen" - te boeken onder www.tauernalpin.at.

Wandeltijd: 3 - 4 uur vanaf parkeerplaats Wangenitztal
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Tussenstop: Wangenitzseehütte


Foto: www.nkbv.nl


Magische momenten in Nationalpark Hohe Tauern
Ga met ons mee op een ontdekkingsreis door de wonderwereld van de natuur en beleef onvergetelijke "magische momenten", waarbij topgidsen werkelijk voor alles zorgen. Want bij de uitgekozen tochten door de wilde, ongerepte wonderwereld van de natuur zijn zelfs de HochGenuss-Kulinarik uit de NationalPark-Region, de praktische shuttlebus en de geleende uitrusting inclusief.

  
Foto: HT-NPR/K. Dapra                                                                         Foto: HT-NPR/K. Dapra


Zo dicht bij de hemel
Onder de imposante top van de Großglockner met 3798 meter hoogte spreidt zich één van de indrukwekkendst hoogtegebergte landschappen van deze aarde uit: Het Nationalpark Hohe Tauern, het grootste beschermde gebied van de Alpen en avontuurlijke speelplaats voor de hele familie. Het Nationalpark is 1800 m2 groot, een oorspronkelijke omgeving van superlatieven: hier vindt u de Pasterze, de langste gletscher in de Oostalpen. Hier ruisen bergbeken als watervallen over de imposante rotswanden richting het dal.

Daarbij is de natuur niet alleen het decor, maar ook een actief recreatie- en belevenisgebied. Een omgeving die geschapen is voor onovertroffen gezamenlijke wandelbelevenissen en natuurindrukken, die de harten van ouders en kinderen net zo snel laten slaan als de afwisselende familieaanbiedingen met de Nationalpark Kärnten Card. Bijvoorbeeld een bezoek aan de spannende BIOS Nationalparkzentrum Mallnitz, rafting op de Möll, goud wassen in het historische gouddelversdorp Heiligenblut en nog veel meer.

 
Foto: NPHT/M. Lackner                                                                                   Foto: HT-NPR/K. Dapra

Ook culinair bent u hier goed. U wordt verwend met een nieuwe, innovatieve keuken met traditionele, modern vormgegeven recepten, die de culinaire schatten van het Nationalpark op uw bord toveren. Uw keuken is een vergaarbak van de serene natuur, regionale producten, prachtige mensen en creatieve, individuele doorontwikkeling.


Foto: HT-NPR/M. Glantschnig


Een overzicht van de de bekroonde Natur-Aktiv producten:

Nationalpark Wandelbus
Wij rijden, u wandelt. Milieubewust - aangenaam - zeker.
Meer over deze sensationele wandelbus-service vindt u hier.

"Magische Momenten"
De beste belevenistochten wachten op u, zoals de spectaculaire gletschertrekking over de grootste gletscher van de Oostalpen, de Pasterze. Of de wilderniswandeling in het Nationalpark Hohe Tauern.
Meer informatie vindt u hier.

Nationalpark Kärnten Card
De beste gastenkaart in de Alpen.
U ontvangt dit topproduct van de Nationalpark-Region automatisch bij uw aankomst in de periode begin mei tot eind oktober in ieder inclusief-bedrijf bij en verblijf van 2 nachten.
Meer informatie vindt u hier.

Alpe-Adria-Trail
Omgeven van licht, de zon tegemoet! De nieuwe ster under de langeafstandswandelingen begint bij de Großglockner en loopt tot aan de Adriatische kust. Een onvergelijkbare wandelroute door de Tuin van Eden.
Meer informatie vindt u hier.

Terug naar de inhoud