K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Millstätter See

Millstätter See

Met zijn 26 graden behoort het juweel van Karinthië tot de warmste meren van het land. Vlakke, brede stranden maken dit meer tot de ideale badplaats voor families. Het fietspad rondom heeft precies de goede lengte voor een mooie dagtocht. De nagenoeg onbebouwde zuidoever is een prachtige plek voor genieters en romantici. Wat aantrekt is zijn atmosfeer: diner voor 2 op het meer, waterfietsen in de baaien, of een wandeling bij volle maan door de in zilver licht gedoopte natuur.
Zwemwaterkwaliteit: zeer goed
Oppervlakte: 1328,13 ha
Diepte: 141 meter
Watertemperatuur tot: 26ºC
Openbare stranden: 12
Hoogteligging: 588 meter
Mogelijkheden: vissen, botenverhuur, parasailen, zeilen, surfen, duiken, waterskiën


Tips:

Baaiwandelen
Met een boot langs de zuidoevers van het meer roeien en daarbij van de natuur en kalmte van de onbebouwde baaien genieten.
Tweemaal per week vinden er georganiseerde waterwandelingen plaats, waarbij u informatie over de verschillende typen boten krijgt. In aansluiting daarop wordt er een uitstapje naar de zuidoevers gemaakt. Deelname is kosteloos.

Klankwandeling in Millstatt
De berg aanraken en de kracht voelen, die van het landschap uitgaat - daarvoor voldoet al een wandeling "Klangwandermeile" bij Millstatt. Luistervelden, zogenaamde "uitzichtpunten" voor het oor, nodigen u uit om met de verbazingwekkende geluiden van de natuur vertrouwd te raken.

Diner voor 2 op het meer
Op getimmerde eilandjes, omgeven door water en sterrenhemel, een diner geserveerd krijgen, gecomponeerd door de Chef de Cuisine. Na afloop brengt de boot u weer aan land, met het maanlicht op het water.

Watermeditatie
Ervaar met alle zintuigen het element water - bijzonder zacht en rijk aan zuurstof, mineralen en magnesium - gelijk aan een "massage van 1000 handen". Het kietelen van de golven langs het lichaam, het prikkelen van het water op de huid, de geur beleven en van de frisheid genieten.

Terug naar de inhoud