K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Nockberge

Nockberge

Ten zuiden van de Nockberge, omgeven door 1000 wandelideeën en zeldzame wonderen der natuur van het nationale park, zorgt Bad Kleinkirchheim voor een zeer bijzondere mix van beweging in de bergen en weldadige ontspanning in het dal. De kern wordt gevormd door de beide thermen van de plaats, waarvan het geneeskrachtige bronwater voor leniging en ontspanning zorgt.

Met het nieuwe SaunaThermal Römerbad beschikt Bad Klinkirchheim vanaf het najaar 2007 over één van de mooiste wellness-centra van Europa. Een eindeloos weldadige atmosfeer in een Romiense bouwstijl. Leerpaden, musea alsook een omvangrijk tochtenprogramma brengen de geest op dreef. Bruisende bergbeken, idyllische meren en het Karlbad, het oudste boerenbad van Oostenrijk, nodigen uit om een duik te nemen in de bergen. De Speik-plant, een valeriaansoort uit de Alpen, verblindt met haar intensieve geur. Geselecteerde Speik-wandelwegen volgen de geur van de planten. Speik-hutten bieden een op Speik gebaseerde natuurlijke cosmetica. Na een voetenbad in de “Wasser-Wandl” worden de voeten met Speik-olie gezalfd. Met de “Heilende Landschaft” en de Wassersinnesweg is de motivatie gecreëerd om wandelen als boodschap te beleven. Tentoonstellingen, denkruimtes en voelplaatsen worden een speelplaats voor lichaam en geest.
Hoogste toppen  
 Nationalpark Nockberge
   Rosenock 2240 meter
   Klomnock 2331 meter
   Falkertspitz 2308 meter
   Wöllaner Nock 2145 meter
   Mirnock 2110 meter
 Gurktaler Alpen  
   Königsstuhl 2336 meter
   Hohe Pressing 2370 meter
   Großer Speikkofel 2270 meter
   Turracher Höhe 1783 meter
   Flattnitz 1400 meter


Onderweg op de vlakte: in Bad Kleinkirchheim, St. Oswald en Gnesau leren de wandelaars in het voorbijgaan iets over kruiden of hout.

Onderweg in het middelgebergte: de Nocken zijn als het ware voorbestemd voor rondwandelingen van alm naar alm. Op de Mallnock en Klomnock verfrissen Speik-voetbaden.

Onderweg in het hooggebergte: de Nockbergen bieden behoorlijke uitdagingen. Tussen de ronde bergtoppen rijzen steeds weer veeleisende en interessante topen als de Rosennock op, waarvan “Nock” een understatement is.


Foto: Bad Kleinkirchheimer Tourismus Marketing GmbH

Tourentips:

Gezinswandeling St. Oswald
Deze makkelijke wandeling over de bergkam is karakteristiek voor de Nockbergen. De Nationalparkbahn Brunnach brengt u van St. Oswald omhoog, voor u ligt een vlakke weg. Via de Brunnachhöhe komt u bij de Rote Burg, dan verder naar de Pfannseen en tenslotte naar de Oswalder Bock-hut.

Wandeltijd: 4 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Tussenstop: Oswalder Bock-hut


Foto: Bad Kleinkirchheimer Tourismus Marketing GmbH


Rondwandeling Rosennock
De 2440 meter hoge Rosennock is een uitzonderings-Nock. Zijn steile kalkformatie verheft zich boven het oergesteente van de andere Nocken. U start bij het bergstation van de Brunnachhöhe en wandelt via Oswalder Bock-hut, Arkerkopf en Erlacher Bock-hut langs de imposante Zunderwand naar de Nassbodensee. Hier begint de enigszins vermoeiende klim naar de Rosennock. Op de terugweg van de top bedwingt u de Predigerstuhl. Via de Erlacher Bock-hut gaat het weer naar het bergstation. Houd uw ogen open: hier leven gemzen en steenarenden!

Wandeltijd: 6 uur
Moeilijkheidsgraad: middelzwaar
Tussenstop: Erlacher Bock-hut, Oswalder Bock-hut


Rondwandeling Mallnock - Klomnock
Deze mooie wandeling begint met een ritje, u rijdt met de Nationalparkbahn Brunnach naar het bergstation. De eerste top is de Mallnock, waar u na een middelzware klim uitrust voor u over de kam naar de Klomnock loopt. De afdaling voert u naar de Lärchen-hut en naar de Falkertsee, waar een verfrissend voetenbad met lavendel wacht.

Wandeltijd: 5 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Tussenstop: Lärchen-hut, Falkerthaus


Foto: Bad Kleinkirchheimer Tourismus Marketing GmbH


Merenwandeling - Turracher Höhe
Schilderachtig en glashelder liggen de drie bergmeren ingebed in de glooiende alpenweiden van de Nockbergen. Fascinerende uitzichten, betoverende belevenissen. De wandeling begint bij de Turracher See, het hoogste zwemmeer van Karinthië. Dan gaat het verder door de Zirbenwälder langs de hoogstgelegen bergboerderijen van Karinthië naar de Grün- en Schwarzsee.

Wandeltijd: 1,5 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Tussenstop: Sonnalmhut, Meizeithut


Terug naar de inhoud