K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud
Mittelkärnten

Tussen de Nockbergen, de Gurktaleralpen en de Saualpen ligt het historische midden van Karinthië. Mittelkärnten beschikt over een hoogwaardig bouw- en kunsthistorisch cultuurgoed, een grote hoeveelheid en een rijkdom en aan natuurlijke resources – bossen, meren, aantrekkelijk heuvel- en berglandschap. Het is een schatkamer van Oostenrijk, die op een duizend jaar oude bewogen cultuurgeschiedenis terugblikt.
Hoogste toppen  
   Saualpe Zirbitzkogel 2396 meter
   Saualpe Gertrusk 2044 meter
   Flattnitz Eisenhut 2441 meter
   Turracher Höhe 2400 meter
   Rinsennock 2334 meter


Tourentips:

Ramsar-beschermd gebied Hörfeldmoor (2536 meter)
Het Hörfeldmoor ontstond tijdens de laatste ijstijd zo'n 10.000 jaar geleden en is met haar grote hoeveelheid aan zeldzame en bedreigde planten- en diersoorten, de meanderende Hörfeldbach, de gevaarlijke poelen en bedrieglijke "schwingrasen", een bijzondere zeldzaamheid. Met een oppervlakte van 140 ha is het een "drassig gebied van internationale betekenis". Meer dan 500 vlindersoorten, ca. 125 vogelsoorten en meer dan 50 zeldzame planten zijn hier aangetoond. Uitrusting: goede schoenen, verrekijker, regenkleding

Wandeltijd: ca. 1 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk


Voettocht over de Norischen Panoramaweg (1600 meter)
Wij wandelen langs de Norischen Panoramaweg richting St. Oswald. Bij de boerenplaats Zmuck buigt de weg naar links af en leidt via de Tangertkogel naar de Höllgraben. U steekt de beek over en leert al wandelend de bosstrook kennen tot aan het uitzicht op de Karawanken (1554 meter). Een bewegwijzerde hellingweg loopt onder de kleine en grote Sauofens naar de Steinerhütte (1600 meter). De afdaling naar de Druckerhütte gaat via de weg tot St. Oswald (1017 meter), waar het Karintische Volksliedhaus bezichtigd kan worden. Vanaf hier leidt de Norischen Panoramaweg hoog boven het Götschitztal terug naar Mirnig.

Wandeltijd: ca. 5,5 uur
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot gemiddeld
Tussenstop: GH Gutmann-Mirnig, Steinerhütte, Druckerhütte, Gasthof Messner

Terug naar de inhoud