K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Weissensee

Weissensee

De Weissensee beveelt zichzelf aan als geheime tip voor mensen die op zoek zijn naar natuur en ontspanning. Niet voor niets is hij door de EU onderscheiden voor de onaangetaste natuur en het gematigde toerisme. Met 930 meter is hij het hoogstgelegen zwemmeer van Europa. 25 graden garanderen desondanks aangenaam zwemplezier. Heerlijk: tweederde van de oevers is onbebouwd en nodigen uit voor makkelijke wandelingen langs het water. Vermoeide benen worden door de Weissensee-Schiffahrt terug naar het beginpunt gevaren.
Zwemwaterkwaliteit: zeer goed
Oppervlakte: 653,13 ha
Diepte: 99 meter
Watertemperatuur tot: 25ºC
Openbare stranden: 2
Hoogteligging: 930 meter
Mogelijkheden: vissen, botenverhuur, parasailen, zeilen, surfen, duiken, waterskiën


Tips:

Wandelvakantie
Van de vlakke meerfjorden tot de rotsige bergtoppen, van de dichtbegroeide bossen tot aan groene bergweiden. In de Natuurarena Karinthië is afwisseling voor uw wandelvakantie gegarandeerd! 1000 km gemarkeerde wandelpaden - waarvan velen tot over de grens van Italië - van 600 tot 2800 meter liggen voor u klaar.
Meer info: www.wandern.naturarena.com


Foto: Weissensee Information

Rondvaart op de Weissensee
Via 146 km wandelpaden heeft u de mogelijkheid om het natuurpark Weissensee te verkennen, waarbij de scheepvaart een mooie wandelhulp is. Er zijn 8 aanlegplaatsen waar u een rondvaart kunt onderbreken.
Meer info: www.weissenseeschifffahrt.at


Foto: Weissensee Information

Fietstochten
In de omgeving van de Weissensee zijn er diverse fietstochten met weinig hoogteverschil langs diverse rivieren. Bijvoorbeeld de 75 km lange Drauradweg, een deel van de weg van Lienz in Oost-Tirol naar Spittal aan de Drau. 85 km lang slingert de Karnische Radweg "R3" langs de Gail van Kötschach-Mauthen tot aan Villach. En in het Mölltal leidt de 75 km lange Möllradweg van Winkler tot aan Möllbrücke. Onderweg komt u meerdere gemoedelijke rustplaatsen tegen en diverse bezienswaardigheden.


Foto: Weissensee Information

Terug naar de inhoud