K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Faaker See

Faaker See

De Faaker See heeft 2 predicaten: het is het zuidelijkste zwemmeer in Oostenrijk en het heeft 2 bewoonde eilanden. Een blik over het schitterende turquoise water is voldoende om hierdoor te worden aangetrokken. Is dat wellicht de reden waarom vele campers aan zijn oevers staan? Villach en één van de culturele toplocaties van Karinthië zijn in ieder geval niet ver weg; in de nabijheid van het meer lokt het kasteel Finkenstein met muzikale highlights.
Meer info: www.faakersee.at
Zwemwaterkwaliteit: zeer goed
Oppervlakte: 220 ha
Diepte: 29,50 meter
Watertemperatuur tot: 26ºC
Openbare stranden: 12
Hoogteligging: 554 meter
Mogelijkheden: vissen, botenverhuur, zeilen, surfen


Tips:

Bedevaartskerk Maria Gail
De bedevaartskerk Maria Gail in Villach is één van de oudste kerken in Karinthië, in het jaar 1090 wordt er voor het eerst melding van deze kerk gemaakt. Van binnen is het een Romeinse bouwstijl, van buiten is het een Gotische bouwstijl. Aan de buitenmuur zijn er meerdere archaïsche steenreliëffen uit de 14e eeuw te bezichtigen. In de kerk is tevens een laatgotisch vleugelaltaar te bewonderen, een pronkstuk dat tussen 1508 en 1517 in Villach is gemaakt.
Meer info: http://www.kath-kirche-kaernten.at/pages/pfarre.asp?id=701

Kasteelruïne Finkenstein
Middenin het landschap, dat veel geschiedenis vertelt, staat boven de Faaker See het uit de 12e eeuw stammende ruïnes van kasteel Finkenstein. In de bewaard gebleven restanten van dit vroegere bouwwerk bevindt zich een arena voor circa 1000 personen, waar ieder jaar van begin juli tot begin september zeer uiteenlopende voorstellingen gegeven worden.
Meer info: www.burgarena.at


Foto: Vi-Fa-Os Tourismus

Modeltreinenmuseum
Een bezoek aan het grootste Märklin-modeltreinenmuseum van Oostenrijk is een belevenis voor jong en oud. De Orient-Express, ICE, TGV en vele andere voertuigen rijden in een realistisch vorm gegeven landschap, dat met een indrukwekkende lichtshow bespeeld wordt. Zo'n 400 huisjes, fabrieken, kabelbanen, duizenden bomen, struiken en figuren ronden het geheel af.
Meer info: www.modellbahnparadies.at
Terug naar de inhoud