K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Energie-Erlebnisweg Drachenmaile

De kleine draak met de veel te grote voeten
Het begon allemaal in de Drakenkloof. Daar leeft de held van ons verhaal, de kleine draak en strijdt daar met zijn zware lot. Hij wordt geboren met te grote voeten en struikelt erover en stapt op alles wat hem in de weg staat. Het wordt heel erg als hij een rotsval begint op weg naar zijn drakenmeisje, die zijn geliefde en zijn familie treft. Om van zijn enorme voeten af te komen, moet hij drie moeilijke taken oplossen. Of hem dat lukt en zijn grote voeten echt kleiner worden?

Dit energiesprookje heeft een serieuze achtergrond. Ook wij zijn vaak op de weg met grote voeten, maken veel kapot en vernietigen onze omgeving zonder rekening te houden dat we de tak afzagen waarop we zelf zitten.

De excursie start in Trebesing met het eerste attractie de boom des levens, en vervolgens de draak shuttle brengt kinderen verder in het dorp Neuschitz, daar zijn dan nog de verhalen over de zon, de wind, de houtskool ovens, de hangbrugen en de voetafdrukmachine, welke aan het einde van het bezoek laat zien hoe groot hun eigen voetafdruk is.

Informatie
Energie-Erlebnisweg
Drachenmeile
9852 Trebesing 19
Tel. 0043-47323000
Homepage: www.energie-erlebnisweg.at

Openingstijden
eind mei tot begin oktober, dagelijks van 09:30 tot 16:30

Te bereiken
Met de auto: via de A10 afslag Gmünd, links richting Trebesing, via de B99 na het Babyhotel 300 meter naar rechts richting Trebesing, bij de kruising links naar de grote parkeerplaats van de Märchenwandermeile, van daaruit 2 minuten naar het Tuca Tuca station
Met de bus: lijnen 5130 en 5132 vanuit Spittal/Drau, bushalte direct voor het Babyhotel


Terug naar de inhoud