K A R I N T H I Ë
WELKOM IN
PROVINCIE VAN BERGEN EN MEREN
Ga naar de inhoud

Kasteel Rothenthurn

Schloss Rothenthurn
Familie Baron Pereira-Arnstein
A-9701 Rothenthurn


Homepage: www.castello-rothenthurn.at
E-mail: info@castello-rothenthurn.at


Tel.: 0043-4767-297
Fax: 0043-4767-297


Een romantisch kasteel...
…voor een vakantie die volledig anders is.


Kasteel Rothenthurn met zijn romantische vijver ligt middenin het groen bij Sonnenhang hoog boven het Drautal. Het kasteel presenteert zich als een langgerekt bouwwerk met meerdere, meest 3 verdiepingen hoge vleugels. De geschiedenis gaat terug tot in de 11e eeuw, naar de “roten Turm”, aan wie het kasteel en het dorp hun naam hebben ontleend. Zijn huidige uiterlijk kreeg het kasteel in de 17e en 18e eeuw.

 


De burcht was een leengoed van Graaf von Ortenburg, en is in de loop der eeuwen in eigendom overgegaan op vele graven en vorsten. In 1880 verworven de overovergrootouders, Constantin u. Marianne Graf von Norman-Ehrenfels, van de huidige eigenaren het kasteel. De huidige eigenaren hebben in het kasteel met veel liefde en gevoel logeerkamers en appartementen ingericht, die toegewijd zijn aan hun ouders, groot- en overgrootouders, en welke aan de gasten ter beschikking worden gesteld.

 


Vanuit Rothenthurn is men met de auto in slechts enkele minuten bij de Millstätter See, in het wandel- en skigebied van het Goldeckgebergte of in de regiohoofdstad Spittal met de bekende komediespelen in het renaissancekasteel Porcia.
De gasten van Kasteel Rothenthurn wacht rust en ontspanning in een familiaire atmosfeer. Hedendaags comfort en de charme van de landelijke elegantie maken uw verblijf een ware belevenis.Alle 4 appartementen (3 tot 10 personen) en 2 grote kamers zijn royaal en modern ingericht. Laat u zich vervoeren in een historische wereld, zonder afstand te doen van comfort.
Grote vijver met zwem- en vismogelijkheden, grote ligweide, tuin en barbequeplaats. Tafeltennis, klimrotsen, kinderbedjes en wasmachine. Beddegoed en handdoeken aanwezig. Extra bedden mogelijk!5 minuten naar de zuidoever van de Millstätter See. 15 minuten naar wandel- en skiberg Goldeck. 10 minuten naar de stad Spittal.

Beleef een vakantie die u lang in herinnering blijft. Wij verheugen ons op uw komst!Terug naar de inhoud